Storleksguide

Hur väljer jag storlek?

OBS: Frottéprodukter krymper ca 5-10% vid första tvättarna och alla våra badrockar är därför sydda med krympmån och kan kännas stor innan den tvättats några gånger. De krymper allra mest på längden, men även en del på bredden. 

Vi rekommenderar att du tvättar badrocken i 60 grader första gången för att den ska få sin avsedda form och storlek och dessutom hålla längre då de vävda trådarna drar ihop sig vid första tvättarna. Vill du ha frottén fluffig så tumlar du den på låg värme och vill du hellre ha den lite "rivig" så låt den lufttorka. 

Känns det fortfarande svårt att välja storlek efter du läst nedan storleksguide? Skriv till oss på info@vidhavet.com så hjälper vi till att välja rätt storlek efter just dina mått.

Badrocken SanktAnna:

På badrocken SanktAnna väljer man både storlek och längd. Badrockens modell är nämligen skapad för att vara hellång och elegant. Vi tänker att man ska kunna känna sig vacker och feminin även när man är klädd i en badrock.  Med det sagt så ser vi alla olika ut, och är olika långa. Vi hoppas du hittar just din storlek med hjälp av storleksguiden.

(Vi har bytt namn på storlekar och lagt till några, letar du efter vilken tidigare storlek som matchar de nya, se Frågor & Svar)

S passar dig som vanligtvis väljer XS eller S när du handlar kläder. Passar bäst på dig som har ett stussmått (det är storleken runt rumpan) som är mindre än cirka 95cm. Är du en S men vill kunna dra badrocken omlott framtill bör du välja  storleken M. 

M passar dig som vanligtvis väljer M, eller en liten L när du handlar kläder. Passar bäst på dig som har ett stussmått som är mindre än cirka 110-115.

L passar dig som vanligtvis väljer L, eller en liten XL när du handlar kläder. Passar bäst på dig som har ett stussmått som är större än cirka 110-115.

Hur väljer jag längd på badrocken?

Normal längd är en hellång modell och passar dig som är kortare än ca 173-175 cm lång. Är du kortare än ca 1,63 kan du behöva lägga upp rocken till passande längd.

Extra Lång passar dig som längre än ca 173 cm lång.

Observera att badrocken drar upp sig ca 5-8 cm på längden efter första tvättarna när bomullstrådarna drar ihop sig.

Vänligen även notera att badrocken SanktAnna är gjord för att vara hellång, dvs om du t.ex. är 170 cm och köper en Extra Lång så kommer rocken troligen nå ner till golvet innan du tvättar den. 

Badrocken Sandskär:

Modellen Sandskär är en oversizemodell och gjord för att vara extra rymlig på bredden. Armlängd och placeringen av skärpet är enligt storlekarna nedan men det går alldeles utmärkt att växa med badrocken.

XS – Passar storlek ca 110-122

S – Passar storlek ca 128-140

Badrocken Sandskär kommer i fler storlekar för undomar och vuxna under hösten.