Storleksguide

Hur väljer jag storlek?

På badrocken SanktAnna väljer man både storlek och längd. Badrockens modell är nämligen skapad för att vara hellång och elegant. Vi tänker att man ska kunna känna sig vacker och feminin även när man är klädd i en badrock.  Med det sagt så ser vi alla olika ut, och är olika långa. Vi hoppas du hittar just din storlek med hjälp av guiden nedan.

(Vi har bytt namn på storlekar och lagt till några, letar du efter vilken tidigare storlek som matchar de nya, se Frågor & Svar)

S passar dig som vanligtvis väljer XS eller S när du handlar kläder. Passar bäst på dig som har ett stussmått (det är storleken runt rumpan) som är mindre än cirka 95cm. Är du en S men vill kunna dra badrocken omlott framtill bör du välja  storleken M. 

M passar dig som vanligtvis väljer M, eller en liten L när du handlar kläder. Passar bäst på dig som har ett stussmått som är mindre än cirka 110-115.

L passar dig som vanligtvis väljer L, eller en liten XL när du handlar kläder. Passar bäst på dig som har ett stussmått som är större än cirka 110-115.

Hur väljer jag längd?

Normal längd är en hellång modell och passar dig som är kortare än ca 173-175 cm lång (Är du kortare än ca 1,63 kan du behöva lägga upp rocken till passande längd.)

Extra Lång passar dig som längre än ca 173 cm lång.

Observera att badrocken drar upp sig ca 5-8 cm på längden efter första tvättarna när bomullstrådarna drar ihop sig.

Vänligen även notera att rockarna är gjorda för att vara hellånga, dvs om du t.ex. är 170 cm och köper en Extra Lång så kommer rocken troligen nå ner till golvet innan du tvättar den. Vävd frotté i bomull krymper ca 5-10% vid första tvättarna och badrocken är sydd med krympmån och kan kännas stor innan du tvättat den. Förvänta dig att badrocken blir ca 5-8 cm kortare efter första tvättarna. Vi rekommenderar att du tvättar badrocken i 60 grader första gången för att den ska få sin avsedda form och storlek och dessutom hålla längre då de vävda trådarna drar ihop sig vid första tvättarna. Vill du ha frottén fluffig så tumlar du den på låg värme och vill du hellre ha den lite "rivig" så låt den lufttorka. 

Känns det fortfarande svårt att välja storlek? Skriv till oss på info@vidhavet.com så hjälper vi till att välja rätt efter just dina mått.