Mönstret, tyget och textilfabriken

Mönstret

Mönsterrapporten är handritad och formgiven av Britt Österman med inspiration från svunna skärgårdstider. Tittar du noga så hittar du spår av både djur och natur. Plaggets tyg är jacquardvävt vilket innebär att mönsterrapporten syns både på fram och aviga sidan.

Tyget

Frottétyget är 100% ekologisk bomull, GOTS certifierat och uppfyller även OEKO-TEX hårda krav. Vi erbjuder våra kunder en hållbar produkt som producerats med stor hänsyn till miljön, av människor som trivs på sina arbetsplatser och har goda arbetsförhållanden. Ett hållbart plagg som är snäll mot både hud och hav helt enkelt.

Eftersom vi strävar efter att minimera spill i produktionen så är varje badrock skuren på det sätt som genererar minsta möjliga spill. Det gör även varje badrock unik och mönstrets figurer och namnet "vidhavet" sitter på en unik plats på varje badrock. Det tycker vi gör produkten extra fin och personlig.

Textil och sömnad

För att garantera kvalitet och hållbarhet var det viktigt för oss att hitta en fabrik med transparant produktion och verkliga certifieringar inom hållbarhet och arbetsmiljö. Valet av fabrik landade i ett familjeägt portugisiskt företag. Flera familjemedlemmar arbetar aktivt i fabriken och sätter stort värde i kvalitén på deras produkter. Genom att själva spinna bomullstrådarna, tvätta, väva och klippa har de full kontroll över sin produktion.