Hållbarhet

Framtiden är allas ansvar

VidHavet verkar för havet och en hållbar framtid. Vad och hur vi tar beslut och agerar är avgörande för vårt klimat. Kunskap och medvetenhet är två viktiga parametrar för att kunna ta bra beslut för en hållbar framtid. 

Produktion av frottéprodukter

Vår badrock produceras i 100% ekologisk bomull i jacquardvävd frotté. Produkten är både GOTS och OEKO-TEX certifierad. Träknapparna är gjorda av FSC-märkt olivträd. Vi såg det som en självklarhet att välja en transparent leverantör med hållbart helhetsansvar vid framtagandet av vår första modell SanktAnna i färgen rönnbär. 

Steg för hållbart mode

Vad är OEKO-TEX?

OEKO-TEX Standard 100 är en certifiering som innebär att plagget inte innehåller några kemiska ämnen som är farliga för hud och hälsa, man minimerar användandet av kemikalier vid tillverkningen. Produkten och tillverkaren genomgår många tester och kontroller som utförs av godkända institut. 

Vad är GOTS?

GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en global märkning för ekologiska textilier. Märkningen innebär att krav ställs på hela livscykeln från råvara till färdig textil och innehåller inte bara regler om råvaran och hur den plockas och framställs utan även regler för arbetsförhållanden. 

Det finns även en kort film som GOTS själva släppt för att förklara vad som gäller. Se den här.

Vad är FSC?

FSC står för Forest Stewardship Council och innebär att certifierade företag kontrolleras och följer FSCs regler för ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till både människor och miljö. Skogsbrukaren kontrolleras årligen av en orberoende FSC-godkänds certifieringsorganisation. FSC certifieringen är helt frivillig och skogsbrukaren står själv för kostaden för kontroller och certifiering. 

Breakit Impact Challenge

VidHavet är stolta över ha deltagit i Breakit Impact Challenge

En utmaning på fem veckor att bli så hållbara som möjligt.