Frakt, retur och byten

Frakt

Normalt skickas dina varor omgående och inom Sverige bör du ha din vara inom 3-5 dagar. Vi gör vårt bästa för att snabbt få ut varor till våra kunder.

Observera att beställningar av vår Provkollektion samlas ihop och skickas en gång per vecka (onsdagar).

Se till att ange rätt leveransadress, om du angivit en felaktig adress kontakta oss info@vidhavet.com

Varför tar vi betalt för frakt?

Vi tar betalt för frakt till kund och även för returer för att vi vill synliggöra den delen i kedjan när du köper nya plagg. Självklart vill vi att du ska handla av oss här i vår onlinebutik, men varje köp innebär också en miljöpåverkan inte bara i processen att ta fram ett plagg, utan även när vid frakt ut till slutkund OCH när kunder köper och returnerar en vara. Många e-handlare bakar in hela fraktkostnaden i priset på sina varor och gömmer då tyvärr även en viktig del i e-handelskedjan.

Vi använder om möjligt cykelbud för leveranser inom Stockholm för minimal miljöpåverkan. Vill man så kan man även efter överenskommelse hämta upp sin vara direkt från något av våra lager i Stockholm. 

Följande fraktpriser gäller:

Inom Sverige: 49 kr för köp under 2000 kr. Fri frakt över 2000 kr.
Norden: Från 149 kr
EU: Från 299 kr
Utanför EU, resten av världen: Från 499 kr

Returfrakt inom Sverige: 99 kr - om inte ny order läggs inom 24 timmar, då är returen gratis och man betalar endast för frakten av den nya varan.

Returfrakt utanför Sverige: Enligt överenskommelse. Maila oss på info@vidhavet.com om du vill returnera från annat land än Sverige.
Observera att vid leverans utanför Sverige kan ytterligare skatter och dylikt tillkomma. Köparen står själv för sådana kostnader.

Retur och byten

Självklart kan du returnera eller byta en oanvänd vara (ej provkollektion). Returer och byten kan göras inom 30 dagar från köptillfället. Vi accepterar ej returer på varor som t.ex. tvättats.

OBS: Inga returer eller byten på vår provkollektion då det är en mycket rabatterad vara för utförsäljning.

Innan man handlar är det bra att man har koll på vilken storlek man ska välja. Är du osäker på vilken storlek du ska välja så läs vår storleksguide eller maila oss så hjälper vi dig att ta reda på vilken storlek du bör köpa. Att välja rätt storlek är viktigt både för att du ska trivas i badrocken och för att vi ska minimera returer, onödig frakt eller att du köper ett plagg som sedan inte används. Att välja rätt storlek från början minimerar vår miljöpåverkan när vi handlar nya plagg helt enkelt.

Behöver du trots allt göra en retur eller byta en vara så är processen den samma för både returer och byten. Om du vill byta till en annan storlek så returnerar du varan och lägger sedan en ny beställning på den storlek du vill ha. Du kan antingen ombesörja returfrakten själv eller så mailar du oss så bokar vi frakt åt dig. 

Vill du ha hjälp med returen? Maila oss på info@vidhavet.com och ange ordernummer som ämne. Tala gärna om varför du returnerar varan! Vi bokar returfrakt och mailar fraktsedel till dig som du printar och fäster på paketet och sedan lämnar in hos postombud. Alternativt kommer vi överens om överlämning till cykelbud. 

Har du upptäckt ett fel på en vara? Skicka då först ett mail till info@vidhavet.com och förklara vad som är fel och bifoga gärna en bild. När du fått bekräftelse av oss kan du sedan returnera varan så skickar vi ut en ny eller betalar tillbaka summan på ditt konto.